Cursus biologisch/ dynamisch moestuinieren

Van de grond naar de mond:

"Ieder pondje gaat door het mondje"

Een gezegde dat je (vroeger) nog wel eens hoorde, vooral als mensen weer eens met lijnen bezig waren.

We eten wat af met zijn allen en (bijna) alles is te verkrijgen in de diverse supers. Sla en sperziebonen midden in de winter, deze producten moeten er wel voor uit Afrika komen. Vruchten uit exotische landen. Niets is ons te gek.

Maar even los van al dat gesleep met die producten, wat voegt het toe aan ons welzijn?

Vitamines in fruit is nagenoeg tot nul gereduceerd en dan hebben we het nog niet eens over de talloze behandelingen (7 tot 12 keer) met insecticide, fungicide, kleurstoffen, stoffen om de bewaarbaarheid te verlengen, bodem - en oppervlaktewatervervuiling etc.

Hoe lang kunnen we hier nog mee door gaan? Keert de wal niet binnenkort het schip, om nog maar eens een spreuk te gebruiken.

Wordt het niet een tijd om eens wat bewuster na te gaan denken wat we nu eigenlijk precies eten. "Van de grond naar de mond"

Om een ieder hierbij ietwat te helpen faciliteerd Groei & Bloei 'De Noordkop" cursussen Biologisch/Dynamisch tuinieren.

Uiteraard gaat het ook over ecologisch tuinieren en een circulaire kringloop op een klein stukje aarde. Moeder aarde die je natuurlijk verrijkt en in een betere conditie achterlaat voor je (klein)kinderen.

Dit is niet echt moeilijk en zeker niet onmogelijk.

Omdat het ook anders kan, met dezelfde opbrengst, rekening houdend met de kosmos, uitgaande van onze aarde en zeker geen ziekmakende bestanddelen.

Wat als het ook nog (veel) beter smaakt, de (teel)grond er rijker van wordt, je er minder werk aan hebt, de kosten gehalveerd worden en je veel bewuster en daardoor gezonder gaat leven in harmonie met de natuur.

Daar gaat deze cursus Biologisch/Dynamisch moestuinieren over, het wordt geen lezing, maar meer een vertelling over het leven, kijken en bewerken van een klein stukje aarde. De vertelling wordt ondersteund door een PowerPoint presentatie gemaakt in "The Hidden Garden", een Biologische- Dynamische-Ecologische tuin in de kop van Noord-Holland en bestaat uit twee avonden theorie en een dagdeel praktijk in bovengenoemde de tuin. U krijgt een syllabisch (naslagwerk) van de cursus tijdens de eerste les uitgereikt. Koffie/thee/water is gratis tijdens de cursus.

Theorie: Van ; 20.00 tot 22.30, de datum 20 februari en 6 maart 2019.

Waar: ATV Texelstroomlaan Den Helder.

Praktijk: Dagdeel/middag/avond; locatie "The Hidden Garden"te van Ewijcksluis.

De exacte dag(en) worden tijdens de laatste cursusavond bepaald en is afhankelijk van de fenologische kalender.

Kosten: 45,- euro ; Voorleden Groei & Bloei 35,- euro, over te maken op bankrekening. nr. NL31RABO0157582302, t.n.v. Groei & Bloei afd. Schagen.

Opgeven: Voor 10 februari bij sgp.kranenburg@gmail.com

Info: Voor meer informatie, zie onze website; info@schagen.groei.nl

Na opgave en overmaking van het verschuldigde bedrag, staat u ingeschreven. Vergeet niet u mailadres te vermelden. Er is een limiet aan het aantal deelnemers (ca20). Een ieder krijgt via de mail, na de sluitingsdatum nog bericht van mij.

Simon Kranenburg:

Een gezellige club cursisten aan de slag.

Vergane glorie - Blik op de tuin 875
hoe krijg ik bijzondere vogels in de tuin