Nationale tuinweek

De Nationale Tuinweek  is een jaarlijks terugkerend evenement.

Doelstelling is om de vereniging Groei en Bloei weer duidelijk op de kaart te zetten en daarbij het teruglopende ledenbestand een halt toe te roepen.Het zou toch vreselijk zonde zijn als we over een paar jaar geen vereniging meer hebben.

Het thema van de Nationale Tuinweek 2018, gehouden van 9 t/m 17 juni is

Moestuinieren / Eten uit eigen tuin.

De slogan is nog steeds Tegel er uit en Plant er in.

De mooiste moestuinverkiezing

De vereniging Groei & Bloei heeft als landelijk thema voor de Nationale Tuinweek (09 t/m 17 juni 2018), gekozen voor het motto, de moestuin/ eten uit eigen tuin. Om dit van een extra impuls te voorzien, doen wij als afdeling Schagen/Noordkop er nog een schepje bovenop en wel de verkiezing van de mooiste moestuin uit de Noordkop.

De Grootte van de tuin doet er niet toe, wel de manier van tuinen. Omdat er heel verschillend wordt gedacht over de manier van tuinen zijn er verschillende categorien waarop de tuin beoordeeld wordt. Zo onderscheiden we:

* Traditionele tuinen; * Biologische tuinen (BD); * gecombineerde tuinen (groenten/bloemen/fruit).

De bezichtiging van onze vakjury zal in het komend voorjaar medio mei plaatsvinden.

Voor iedere categorie hebben we een leuke prijs in het vooruitzicht. Deze worden op een nader te bepalen tuincomplex in bovengenoemde week (feestelijk) bekend gemaakt.

Aan deze verkiezing mag je meedoen  als lid van een volkstuinvereniging maar ook als moestuinier[ster) bij eigen huis .

Bomenwandeling in Nieuwe Niedorp

Tijdens de 5de Nationale Tuinweek van Groei en Bloei organiseert afdeling Schagen/De Noordkop weer een prachtige wandeling.
Deze bomenwandeling vind plaats in Nieuwe Niedorp aan de Dorpstraat. Net als voorgaande jaren gaan we lopende weg het een en ander vertellen over de tuinen en beplanting langs de straat.
Heel verassend en vooral ook leerzaam.
Onder leiding van bestuurslid en groenadviseur Jan Paauw gaat dit zeker weer een mooie avond worden. Zoals altijd zit er wel weer ergens in de route een bijzonder tuinbezoekje bij.
Aanvang 19.00 uur op woensdagavond 13 juni.
Parkeren en start wandeling De Fenix Kerk Dorpstraat 179 1733AH Nieuwe Niedorp
Na afloop drinken we met alle deelnemers nog even een drankje.

Open tuinenweekend.

1) De Hidden Garden te van Ewijcksluis Zaterdag 16 juni van 13.00 tot 18.00 uur Zondag 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur

2) Educatieve tuin Peacock Garden Molenaart 142C te Anna Paulowna. Graag parkeren bij hoofdingang NS Station aan de Oostzijde en dan oversteken richting Molenvaart. Deze tuin is nog in aanleg en is zaterdag 16 juni open van 11.00 tot 17.00 uur.

Graag tot ziens op deze tuinen. Gratis intree.

Volkstuin: late groeiers en bloeiers
De Styrax een vergeten of…