Open tuin in Schagen

De heer P. Knuvers, Menisweg 3, 1742 NJ Schagen.

Dit is een grote tuin met fruitbomen in diverse soorten.

Fruitstruiken, ook op stam, aardbeien, rabarber, hortensia's, een grote vijver met lelies, hangende bloeiers. pioenrozen, enz enz.

Van Juni tot December stelt hij de tuin open voor belangstellende .

Elke donderdag en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Educatieve tuin Peacock Garden

Een wens die ik al jaren heb is dit jaar" 2017" in vervulling gegaan. Het mogen invullen van een stuk ‘snippergroen’ van de gemeente. Dat ik groene vingers heb, is vrijwel niemand in mijn omgeving meer onbekend. Naast het hebben van een tuin bij huis en een moestuin van 300 vierkante meter, ben ik volop in beweging bij vereniging Groei & Bloei Schagen als bestuurslid en groenadviseur. Ook ben ik werkzaam op een kwekerij/hovenierscentrum in  Anna Paulowna, waar ik particulieren en hoveniers al jaren adviseer over tuinieren, en alles wat daarbij hoort. Ik merk dat de kennis die ik door de jaren heen heb vergaard en de vaardigheden die ik bezit, niet alleen behulpzaam zijn in de verkoop, maar dat er ook veel vraag naar is in de tuinliefhebberij. Het doel van het stuk grond dat ik tot mijn beschikking heb gekregen is dan ook het verspreiden van deze kennis en delen van vaardigheden door middel van publieke tentoonstelling en educatieve activiteiten voor groenliefhebbers. Ik doe dit alles met ontzettend veel plezier!

Lokatie Molenvaart 142 C te Anna Paulowna. Voor afspraken en informatie jm.paauw@hotmail.com

Tuin 3 Anna Paulowna.

Tuin 3.

Jane en Wim Lichtenveldt.

Kneeskade 3      1761 JB Anna Paulowna.

Zie ook op www tuin3.com.   open op afspraak.

Voor deze tuin zoeken wij nog een vrijwilliger om te helpen met het onderhoud.

Wie wilt ons komen helpen  in onze tuin voor 2- 3 uurtjes per week.

Benzinekosten worden vergoed!

Door Wim’s zijn ziekte lukt het mij niet helemaal om de  tuin onkruid vrij te houden en andere tuinklusjes, als iemand ons wilt helpen heel graag.

Ben jij degene die een tuinpassie heeft en zelf geen tuin meer heeft, dan is dit misschien een kans om toch nog te genieten van al die mooie kleuren en geuren die hier bloeien en groeien

Ons tel. nr. 06 51242931.

Graag tot ziens.

Jane Lichtenveldt van Tuin3.

De Waddentuun.

Slingerweg 87    1777 AH Hippolytushoef.

Open opafspraak  dewaddentuun.blogspot.com  www. bezoekmijntuin.nl

De waddentuun

Slingerweg 87

1777  AH Hippolytushoef

mail:  tineke.mels(at)quicknet.nl

/dewaddentuun@live.nl

Op het voormalig eiland Wieringen in de gemeente Hollands Kroon ligt deze verrassende tuin. Op de fiets, wandelend of met de auto zeer goed te bereiken.

Entree  3 euro.

Voor tuinclubs of groepen vanaf 10 personen op afspraak..

De Roode Hoeve Nijbroek

De Roode Hoeve.

Liesbeth en Arie Keurhorst

Middendijk 14

7397 NA Nijbroek  0571 291670

www.tuinenderoodehoeve.nl  info(at)tuinenderoodeheove.nl

Zeer de  moeite waard ook in het najaar en in de winter met speciale sfeerdagen.

Versicolor Tuin Lutjewinkel

30 jaar Versicolor Tuin: extra activiteiten!
De kleurrijke Versicolor Tuin in Lutjewinkel (NH) viert in 2018 haar 30-jarig bestaan met o.a. een extra vroeg open weekend in de lente. Op za. 21 en zo. 22 april kunt u het complex van ca. 13 tuinkamers op 2500m2 bezoeken tussen 11.00 – 17.00 uur. Nog nooit eerder was de tuin voor bezoekers te zien in haar prille voorjaarskleed en wemelend van de bloeiende bloembollen. De tuin is later in het seizoen ook open in de weekends van 26-27 mei, 23-24 juni, 14-15 juli en 4-5 augustus. In deze weekends worden in dit jubileumjaar extra exposities en activiteiten georganiseerd. Voor meer info: www.versicolor.nl

Marianne Greiner

Versicolor Tuinen

t. 06 40308610

Kwekerij De Tuinstek

Kalverdijk 33

1747 GH Tuitjenhorn

www.detuinstek.nl

Toptuinen in geuren en kleuren
Za en zo 8 en 9 september

´De Groene Route´ is een samenwerkende groep van duurzaam werkende kwekers en tuineigenaren in Noord-Holland die gezamenlijk meerdere weekends open zijn. Zij willen anderen graag inspireren tot origineler en natuurlijker tuinieren.
Het laatste open weekend van open tuinen en kwekerijen is op 8 en 9 september. De weelderigheid van de nazomer overheerst nu, planten zijn hoog uitgegroeid en bessen vormen zich in de heesters. Een tijd van genieten en van nieuwe plannen maken... Laat u inspireren!
Voor meer info en deelnemers per datum, adressen en meer :
www.degroeneroute.nl

Volkstuin: late groeiers en bloeiers
De Styrax een vergeten of…